Intermedica merr pjesë në Konferencën e VI-të të Shkencave Mjekësore që ka si qëllim të paraqesë të rejat më të fundit nga kërkimet shkencore në fushën e mjekësisë dhe t’a promovojë atë në vend. Gjithashtu synon të nxisë punën e studentëve në kërkimin shkencor për të rritur formimin e tyre profesional.