Blog

MALDI-TOF , DOMOSDOSHMERI PER LABORATORET E MIKROBIOLOGJISE

MALDI-TOF , DOMOSDOSHMERI PER LABORATORET E MIKROBIOLOGJISE

MALDI-TOF DOMOSDOSHMERI PER LABORATORET E MIKROBIOLOGJISE MALDI-TOF - gjatë kësaj dekade, është bërë një mjet i domosdoshëm për laboratorët e mikrobiologjisë klinike. - Shpejtësia e identifikimit - Saktësia, - Kostoja e ulët - Reduktimi i mbetjeve janë karakteristika...

read more
DIFERENCIMI I INFEKSIONEVE RESPIRATORE ME NJE TEST TE VETEM

DIFERENCIMI I INFEKSIONEVE RESPIRATORE ME NJE TEST TE VETEM

DIFERENCIMI I INFEKSIONEVE RESPIRATORE ME NJE TEST TE VETEM Intermedica tashmë aplikon metodën më moderne për diferencimin e infektimit nga Influenca A, Influenca B, RSV ose COVID-19 nëpërmjet një testimi të vetëm që kryhet me një tampon të thjeshtë nazal. Rezultati i...

read more
TESTI SASIOR IMUNOKIMIK FEKAL (FIT)

TESTI SASIOR IMUNOKIMIK FEKAL (FIT)

TESTI SASIOR IMUNOKIMIK FEKAL (FIT) PËR SKRINIMIN E KANCERIT KOLOREKTAL Për shkak të thjeshtësisë dhe performancës së tij të lartë të testuar, Testi sasior Imunokimik Fekal (FIT) aktualisht konsiderohet testi më i mirë jo-invaziv i Gjakut Okult në Fece (FOB) për...

read more
EVARTIA

EVARTIA

Evartia ÇFARË ËSHTË Evartia? Evartia është një test i ri gjenetik që detekton mutacionet (ndryshimet) gjenetike që shkaktojnë sëmundjet metabolike të trashëguara tek individët. Personat me sëmundje metabolike të trashëguara mund të kenë një sërë simptomash, me shfaqje...

read more
ELASTOGRAFIA E HEPARIT

ELASTOGRAFIA E HEPARIT

ELASTOGRAFIA E HEPARIT Risia e radhës në Intermedica është realizimi i elastografisë së heparit. Ky ekzaminim kryhet me pajisjen më bashkëkohore ekografike LOGIQ S8 të kompanisë GE Healthcare. Shear Wave Elastography është një teknikë e fuqishme dhe e aftë për...

read more
EKOGRAFIA DOPPLER PENILE

EKOGRAFIA DOPPLER PENILE

EKOGRAFIA DOPPLER PENILE Cfarë është ekografia doppler penile ? Është një ekzaminim i nevojshëm për të identifikuar kalcifikimet dhe fibrozat brenda indit erektil te penisit dhe për të përcaktuar problemet në arritjen ose mbajtjen e ereksionit. Ky ekzaminim i lejon...

read more
ALEATI JUAJ KUNDËR OSTEOPOROZËS

ALEATI JUAJ KUNDËR OSTEOPOROZËS

ALEATI JUAJ KUNDËR OSTEOPOROZËS INTERMEDICA SJELL SISTEMIN MË TË RI PËR TESTIMIN E DENSITOMETRISË KOCKORE Ky test realizohet me anën e një paisje që mat dendësinë e kockave të ndryshme të trupit dhe në Intermedica implementojmë sistemin më të ri “Prodigy” nga Kompania...

read more
Alergologjia molekulare

Alergologjia molekulare

Alergologjia molekulare Laborator Intermedica po avancon drejt të ardhmes në diagnostikë duke hedhur hapin e parë drejt erës së re të “Mjekësisë së personalizuar”. Por çfarë është mjekësia e personalizuar? Është përshtatja e trajtimit mjekësor ndaj karakteristikave...

read more
Alergjia ndaj Poleneve

Alergjia ndaj Poleneve

Alergjia ndaj Poleneve Metoda molekulare dhe diagnoza diferenciale nën një këndvështrim të ri Sot po avancojmë drejt të ardhmes në diagnostikë, duke hedhur hapin e parë drejt erës së re të “Mjekësisë së personalizuar”. Por çfarë është Mjekësia e personalizuar? Është...

read more